Чому варто дивитися відео на Vimeo, а не на YouTube

Соціальні Медіа

Коли виникає бажання подивитися відео в інтернеті, зазвичай ми одразу вирушаємо на YouTube. Але виникають ситуації, коли сервіс від Google не здатний задовольнити запити у високоякісному та цікавому контенті. Ми починаємо шукати альтернативи, і одна з найдостойніших – Vimeo.

1. Зручне та плавне використання

Vimeo може похвалитися одним з найплавніших, найшвидших і чуйних відеоплеєрів. Чітко видно, яка частина ролика буферизувалася. Але навіть коли вам потрібна та частина, яка ще не встигла завантажитись, відтворення найчастіше триває без затримок. Інтерфейс програвача не захаращений зайвими деталями.

Одна з особливостей сервісу – якість відео. У ньому використовуються найкращі методи декодування, ролики мають високий бітрейт. Завдяки цьому контент виглядає багатшим.

2. Оригінальність та креативність

Сервіс навіть за величезного бажання не можна назвати смітником. Завантаження відео не самоціль: автори прагнуть показати світові оригінальні та цікаві ролики.

На Vimeo найвища концентрація цікавого контенту. Якщо припустити, що на YouTube на одне корисне та якісне відео припадає тисяча марних, то на Vimeo на увагу заслуговує кожен третій ролик.

Варто враховувати, що в сервісі, що описується, не можна знайти контент будь-якого типу. Оскільки спільнота здебільшого складається з режисерів того чи іншого рівня, значна частина каталогу – це мультфільми, музичні кліпи та короткометражки. Втім, набирають популярності і, наприклад, ролики з розряду інструкцій.

3. Зручний пошук

vimeo відео
vimeo.com

Знайти новий цікавий контент на YouTube часто нелегко. Щохвилини в сервіс завантажується 300 годин хронометражу, і слово “новий” втрачає значення. І хоча на сайті є розумна система рекомендацій, результати далеко не завжди задовольняють творчий голод.

На Vimeo кожен ролик належить до однієї з 16 категорій, які можна переглядати через особливий розділ. Але також відео зараховуються до груп – своєрідних тем, які створюють користувачі. Це спрощує пошук специфічних записів та об’єднує користувачів у цю спільноту.

4. Куровані відео

vimeo com
vimeo.com

На сайті є і два інших способи переглядати контент: авторські добірки та розділ з роликами, що набирають популярності.

Добірки створюють самі працівники Vimeo. Це ролики, які вони дивляться та відзначають як дуже цікавий контент. На сторінці з добірками можна знайти кілька підрозділів: додані недавно, прем’єри, найкраще за місяць та за рік.

Ролики, що набирають популярність, — ті, які користувачі останнім часом дивляться дуже часто. В даному випадку все автоматизовано та постійно оновлюється. Щось нове можна шукати щодня. Такі відео відображаються на головній сторінці Vimeo. У кожній категорії також можна знайти найбільш популярні ролики.

5. Жодної реклами

Рекламу не любить ніхто, оскільки це витрачання вільного часу. Понад те, реклама надає згубне впливом геть творчість. Коли все зводиться до кількості переглядів, контент втрачає оригінальність та цікавість.

На Vimeo реклами взагалі немає. Тому використання сервісу викликає ще більше задоволення: у сучасному інтернеті це розкіш.

6. Ненав’язлива монетизація

Безкоштовний контент – це чудово, але режисерам та продюсерам заробляти теж потрібно. Якби Vimeo не пропонував можливості отримувати дохід, то навряд чи було б у ньому стільки цікавих роликів.

Оскільки реклами на сайті немає, користувачі платять авторам безпосередньо. Програма Vimeo on Demand дає кілька можливостей продавати результати роботи. При цьому творці роликів отримують 90% від доходу: жоден інший відеосервіс не може похвалитися такою щедрістю.

7. Конструктивне співтовариство

vimeo.com

Vimeo відрізняється і атмосферою, що панує у місцевій спільноті. На інших сайтах користувачі найчастіше взаємодіють один з одним лише у межах окремих каналів. Спільнота Vimeo — щось набагато глобальніше.

Користувачі сервісу часто набагато зріліші. На сайті значно більше позитивних коментарів, аніж негативних, майже немає тролінгу. Рідко виникає відчуття, що автор підносить себе над аудиторією. Складається відчуття, що у всіх людей тут одна спільна мета.

Дивитись відео на Vimeo →

Оцініть статтю
Додати коментар