Як роздати вайфай з телефона

Технології

Якщо потрібно вийти в мережу з ноутбука або планшета, а 4G-модему немає, можна роздати інтернет з телефону на будь-який пристрій Wi-Fi. 

Якщо ви часто виходите в інтернет із ноутбука, ПК або любите дивитися фільми через Smart TV, ідеальним рішенням буде покупка 4G-модему. 

Але трапляються випадки, коли покупка модему недоцільна. Наприклад, ви зібралися попрацювати пару днів зі свого заміського будинку – вам потрібен інтернет для ноутбука лише на цей час. І тут можна роздати його зі свого смартфона. 

Що обов’язково потрібно зробити перед роздачею

Навчені досвідом, ми рекомендуємо спочатку провести деякі дії перед тим, як поставити телефон на роздачу. 

Зніміть із нього чохол. Смартфон грітиметься, і зайвий «одяг» йому ні до чого. 

Підключіть зарядний пристрій. Роздача швидко розряджає батарею, тому потрібне живлення. 

Вимкніть синхронізацію з хмарними сховищами на ноутбуці. Якщо ви недавно вантажили у хмару великі файли, а ноутбук включали рідко, інформація може автоматично синхронізуватися. На це піде чимало трафіку. 

Як роздати інтернет із телефону?

У цьому нічого складного. На наших скринах — версія Android 10, але на ранніх інтерфейс трохи відрізняється. Загалом зробити потрібно все те саме. 

Створюємо точку доступу

Відсуваємо шторку вниз. Можливо, потрібно також свайпнути її вліво. Шукаємо ось таку іконку та натискаємо її. 

Встановлюємо пароль

Якщо ви перебуваєте в глухій сибірській тайзі, цей пункт можна пропустити. В інших випадках краще встановити пароль, щоб до вас не підключалися любителі халявного інтернету. Для цього натисніть іконку і потримайте на ній палець кілька секунд. Ви потрапите ось у таке меню. 

Вас цікавить “Налаштування точки доступу”. Зайдіть у цей пункт і встановіть тип захисту WPA2, а потім пароль. Якщо телефон підтримує діапазон 5 ГГц, можете використовувати його. За замовчуванням у вас буде встановлений популярніший 2,4 ГГц. 

Додаткові опції

Якщо у вас тарифний план із пакетом трафіку, вкрай корисним буде встановити ліміт для одноразового підключення. Також корисно використовувати автовідключення за відсутності вимкнених пристроїв. 

Як роздати інтернет з телефону на стаціонарний ПК

ПК, як правило, не має модуля Wi-Fi. Це означає, що бездротову точку доступу для нього створювати безглуздо. Але можна зробити інакше:підключити смартфон через USB-кабель.І точно також використовувати його як модем. 

Ще один екзотичний метод – використовувати для виходу в інтернет Bluetooth. З’єднати два пристрої, як ви зазвичай робите, і включити синезубу мережу в налаштуваннях точки доступу. Швидкість буде набагато нижчою, але це краще, ніж нічого. 

У мене нічого не працює чому? 

Стільниковим операторам невигідно, щоб ви купили тариф з безлімітним інтернетом та користувалися ним всією сім’єю. Тому всіляко протидіють роздачі. 

Якщо ви встановите сімку з безілмітним інтернетом для смартфона в модем або вбудований модуль зв’язку, вона не працюватиме. 

Те саме може статися при підключенні смартфона через USB до ПК. 

Якщо ви вирішили пристосувати як модем старий смартфон, врахуйте, що він, напевно, не працює в мережах 4G. Тобто швидкість буде помітно нижчою, ніж при виході в інтернет із сучасного гаджета. 

Сподіваємося, вам вдасться роздати інтернет з телефону на ноутбук та інші пристрої. Вдалого серфінгу!

Оцініть статтю
Додати коментар